Anyanapló- ÉLETBARÁT inspirációs ötletblog

Go Anyu Go

Go Anyu Go- Anyanapló: Akkor kezdünk

Sorsszerű pillanatok - Véletlenek nincsenek

2019. május 26. - Itt és most

Az emberrel akkor történnek dolgok, amikor megérett rá. Hogyha van valamivel dolga, vagy valamit csinálnia kell, akkor el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor az alkalmas: ő is alkalmas, meg úgy minden alkalmas.

Balsai Móni

0_nap_mi_1.jpgEmlékeim szerint fiatal felnőtt korom óta tudatosult bennem, hogy vannak sorsszerű fordulópontok az életünkben. Ha észrevesszük őket, és cselekszünk az adott pillanatban, ezek a momentumok éppen sorsdöntőek is lehetnek. Sok ilyen pillanatkapu vár ránk, de nem mindegyiken lépünk be, mert lehet, hogy nem vesszük észre őket, vagy észrevesszük, de tudatosan másik utat választunkA sorsszerű pillanatok mellett való döntés ugyanis nem egyezik meg azzal, hogy az elkövetkező út nyílegyenesen visz felfelé. Röviden rólunk: 

50 éves apa, 41 éves anya, és egy közös kislurkó. Ezek vagyunk mi, a mi kis családunk, jobban mondva a családunk egy része.

A képen szereplő kollázs közel egy éve készült, ezzel adtuk tudtára a barátainknak, ismerőseinknek, hogy megérkezett a kisfiúnk.

Azóta lassan eltelik az első év és sok minden történik és történt, amivel egyre csak gyarapszik a tapasztalatunk. Bennem pedig megérett a szándék, hogy megoszthassam másokkal, akikkel hasonló vagy "egy cipőben" járunk.

Jól látható, hogy mi azoknak a szülőknek a csoportját gazdagítjuk, akik 40 felett (is) vállaltak gyereket és tudom, hogy nem vagyunk egyedül, bár finoman szólva se ez a modell van a mai társadalomrendszerben preferálva és támogatva.

Blog hátteréről: 

Már tavaly a kisfiam érkezésénél is megszületett bennem a szándék -  ahogyan napról napra láttam, hogy milyen hihetetlennek tűnő mégis teljesen természetesen zajló, folyamatos változáson megy és megyünk mi is keresztül- hogy blogba kezdjek. De még nem tudtam pontosan, hogy hogyan.

Ha egészen őszinte szeretnék lenni, akkor a felesleges energiám se volt meg ehhez az alkotó tevékenységhez, de MOST belevágok azzal a céllal, hogy segítsem és bíztassam azokat a szülőket is, akik esetleg harminc- negyven évesen alapítanak családot, vagy vállalnak még egy gyermeket és elkel nekik minden bíztató szó, vagy egy-két új ötlet a mindennapok és lelkünk felemeléséhez, motiváltsághoz, életünk- testünk- mentális egészségünk, kreativitásunk frissen tásához. 

És itt érkezett az a sorsszerű pillanat, ami kaput nyitott az első blogposzthoz:

Szeretném megköszönni, hogy ismeretlenül üzenetet írt ma nekem Székely Zita. Erre mondják azt, hogy nincsennek véletlenek. 

A chatben írtakat, Zita engedélyével osztottam meg. 

61069081_1071697679690839_1178747052763381760_n.jpg

Olyan isteni összjáték volt, hogy meg kellett kérdeznem Zitát, hogy miért gondolta, hogy baba blogot vezetek. 

61128687_361886801349277_1435378370970910720_n.jpg

Köszönöm a bíztatást és a lendületet, Zita! 

Blogtémák:

Ha megkérdeznéd, hogy ki vagyok és mivel foglalkozom, akkor automatikusan egy foglalkozásnevet válaszolnék. Jobban mondva, ez volt eddig a megszokott sémám, mert túl bonyolúlt volt már sokadjára elmagyarázni, hogy pontosan mivel is foglalkozom és ez összetettebb annál, mint hogy ................ vagyok.

Így úgy döntöttem, hogy a blog felülete és a Go Anyu Go- Anyanapló blogposztjai kiválló lehetőséget nyujtanak arra, hogy egy szállra felfűzhessem, mint egy gyöngysort, hogy ki is vagyok és mivel is foglalkozom.

Olyan életszerű, praktikus dolgokat szeretnék körbejárni, amik tapasztalatalapúak, és hasznosak mind a mindennapi, tudatos gyereknevelésben, mind a szülők mentális egészségének megtartásában. 

Kinek szól a blog?

Ennek a blognak a megírása egyfajta önkifejezés számomra, vélemény felvállalás, amivel azon túl, hogy komplex képet alkotok magamnak magamról, a családunk mindennapjairól az életfeladatomról, az életfelfogásomról, szeretnék a történeteinken, tapasztalatainkon keresztül más hasonszőrű olvasóknak (nemtől és kortól függetlenül) kapaszkodókat nyújtani és ez által a történeteitekhez kapcsolódni.

A blog szól mindenkihez, aki úgy érzi, hogy kapcsolódni tud a bejegyzésekben megjelentekhez.

Ha úgy érzed, hogy téged is megérintette az olvasottak, akkor lehetőséged van követni itt a blogon (ehhez klikkelj a követem ikonra a képernyő tetején vagy alján találod, attól függően, hogy most számítógép monitoron vagy telefonon olvasod a posztot) vagy ha más közösségi médiát részesítesz előnyben, akkor elérhetőek vagyunk a:

- facebookon vagy

- instagramon

Ha tetszett a poszt, akkor mindenképpen jelezd ezt felém a poszt tetejében és/vagy aljában megjelenő Tetszik gombra való kattintással.

Ha észrevételed, vagy együttműködési szándékod lenne, akkor írd meg nekem az elképzelésedet a következő email címre: goanyugo@gmail.com. Amennyiben már régóta foglalkoztat a blogindítás ötlete, akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el itt.

Ha tovább olvasnál, akkor a részletes bemutatkozásomat itt találod. 

Köszönöm, hogy velem tartasz.

Üdvözlettel:

Zita von Csákvári/ Go Anyu Go

Elérhetőségeim facebookon illetve instagramon.

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anci50 2019.08.28. 21:43:04

Kedves Zita!
Nagy szeretettel olvasom a blog bejegyzéseidet. Sok sikert hozzájuk, kíváncsian várom ōket, kívánom, hogy találj sok érdekes témát. Én egy nemrég " kezdō" nagymama vagyok. A pici gyermekek nevelését ezért van szerencsém az "anyaság" egy másik szemszögébōl megközelíteni. Lubickolok ebben a helyzetben, ahogy szerintem Te is imádhatod a jelenlegi életszakaszodat..... Így is van ez jól. Élvezzük ki.

Itt és most 2019.08.29. 17:48:01

Kedves Anci!
Nagyon köszönöm ezt a szeretetteljes visszajelzést, nagyon jól esett.
Kellemesen meglepett tegnap késő este, amikor láttam, hogy az első hivatalos komment is megérkezett a blogra. :)
Ez egy új perspektíva számomra, hogy jelenleg nagymamai státuszban lévő édesanyák is olvassák a gondolataimat. Remélem, hogy a jövőben is talál hasznos információkat a blogon. Amennyiben van olyan téma, amiről szíven olvasna, kérem írja meg nyugodtan a goanyugo@gmail.com email címre. Nem ígérem, hogy rögtön megszületik rá a válasz blogposzt formájában, de szívesen veszem, ha megosztja velem, hogy milyen témák foglalkoztatják. Szívéjes üdvözlettel. Zita von Csákvári
süti beállítások módosítása