Anyanapló- ÉLETBARÁT inspirációs ötletblog

Go Anyu Go

Bing nyuszit mindenkinek!

Krízishelyzet enyhítése a tüneményes kis fekete plüss nyuszival és barátaival!

2020. március 21. - Itt és most

Gyerekkorom óta nagy meserajongó vagyok, bár az utóbbi 8 évben megfigyeltem magamon, hogy erősen vesztett az érdeklődésem a rajzfilmek, illetve a különféle animációk iránt. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a filmgyártás termelékenysége felerősödött, és töménytelen mennyiségben készülnek filmek, illetve rajzfilmek mindenfajta témakörben.

90468413_216247473061570_7253367372512231424_n.jpg

Fénykép: Csík József //instagram elérhetőség plexigringo//

Az elmúlt időszakban sok szó esett, számos cikk volt olvasható és riport hallható a tévénézés, valamint a mesenézés káros hatásairól. Nekünk nincs tévénk, viszont internetünk és számítógépünk van, és a mi kisfiúnk is néz rajzfilmeket, általunk kiválasztott online felületről általa kedvelt témakörökben, mint a kutyák vagy ahogy ő mondja; Hú Hú vagyis vonat. Természetesen ügyelünk arra, hogy amennyiszer csak tehetjük kimegyünk vele sétálni, játszótérre, motorozni, visszük különféle gyerekbarát helyekre, megyünk vele kirándulni, de IGEN, eljönnek azok a pillanatok, amikor egyszerűen szükségünk van arra, hogy egy kicsit időt nyerjünk magunknak, és ilyenkor IGEN, nézhet közösen kiválasztott gyerekdalokat vagy rajzfilmeket. Az általunk kedvelt gyerekdalokról írtam már a Zenére nevelés otthon énekkel és muzsikával című blogbejegyzésben, amiben a kisfiam segítségével gyűjtöttem össze 10 olyan gyerekdalt, amiktől mi szülők se akarunk rögtön a falnak menni.(Bizonyos ismétlési szám keretein belül ;) )

Mivel a kialakult krízis helyzetben erősen korlátozott az, hogy a szabadba vigyük a porontyunkat vagy porontyainkat, ezért mindenképpen szeretném figyelmetekbe ajánlani Bing nyuszit és barátait.

m-puzzle-bing-zabava-v-parku-maxi-24-dilku-99884.jpg

Kép forrása: https://www.puzzle-puzzle.cz/trefl-puzzle-bing-zabava-v-parku-maxi-24-dilku-d129463/

Véletlenül találtunk rá a brit televíziós bábfilmsorozata, és ez volt az első rajzfilm, amit nem csak a kisfiúnk, de mi is a szívünkbe zártunk. A részek egymástól függetlenek és kb 7-8 percesek. 

Bing egy fekete, puha (legalább is én selymes szőrűnek képzelem :) ) óvodás korú, nyitott természetű, kíváncsi, érdeklődő, barátságos nyuszi, aki éppen felfedezi a világot. Nevelője Flopp, aki egy kötött kis méretű figura, nyugodt, kiegyensúlyozott természettel. Igazából nem igazán derült ki számomra, továbbá a kisfiam apukája számára se, hogy Flopp-ot milyen rokoni szállak fűzik Binghez (vagy, hogy egyáltalán van e közöttük rokoni kapcsolat), mert külsőre egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Ugyancsak feltűnő és megválaszolatlan maradt bennünk, hogy a sorozatban látható óvodás figurák, miért sokkal nagyobb méretűek, mint a nevelőik?! Részemről arra az álláspontra jutottam, hogy valószínűleg azért, mert a fókusz a gyerekszereplőkön van. Egy ideig tanakodtunk ezeken a kérdéseken a párommal, de miután nem tudtunk megoldani az ezzel kapcsolatos rejtélyeket, úgy döntöttünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket és csak egyszerűen befogadjuk a részek témái adta élményeket.

Ami miatt nekünk tetszik ez a rajzfilm sorozat:

Rendkívül aranyos, tanúságos mese, ami nagyon szépen van animálva, és a gyerekek szemén keresztül látatja a dolgokat. Ami nagyon megfogott benne, hogy minden rész végén megoldást kínál az adott rész témájában felmerülő problémára, amit Bing nyuszi vagy Bing és Flopp együtt foglalnak össze szóban és mellette megjelenő egyszerű képes animációban. A szereplők játszva tanulnak a szituációkból, mint pl. mi történik ha Bing fél lecsúszni a csúszdán, vagy a vízbe esik a kedvenc meséskönyve, vagy, mert annyira szeretné megnyerni a bújócskát, hogy ezért nem száll fel időben a "wc-vonatra".

A sorozat szereplői továbbá: Hoppity - Bing kedvenc játéka, Sula a kis elefánt - Bing legjobb barátja, Coco a kislány nyuszi- Bing barátja, Padget (magyarul Amma) a másik kis kötött figura, aki Sula nevelője, Charlie a bébi nyuszi, és Pandó a pajkos pandamaci.

bing_bunny_all_main_characters_1.jpg

Kép forrása: https://en.wikipedia.org/wiki/Bing_(TV_series)#/media/File:Bing_Bunny_-_All_main_characters.jpg

A gyerekek segítői rendkívüli türelemmel vannak megáldva, és nagyon egyszerűen, nyugodtan, agresszió mentesen, gyakorlatiasan kommunikálnak és segítenek nekik megoldani a minadennapi szituációkban felmerülő problémákat. Már- már szégyellem magamat néha, hogy én bizony ennél sokkal türelmetlenebb szülő vagyok, így az igazság az, hogy a sorozat nem csak a gyerekre, de rám is nevelő hatást gyakorol. ;)

Kiknek ajánlom jó szívvel?!

Minden kisgyerekes szülőtársamnak, illetve óvodás korú gyerekkel megáldott szülőnek, vagy jelenleg gyerek nélküli gyermeklelkű felnőtteknek, akik kedvelik a jó minőségű, értékes tartalommal bíró, tanító jellegű rajzfilmeket.

Jelenleg 37 teljes rész érhető el díjmentesen online magyarul.

Ti ismeritek ezt a sorozatot? Mi róla a véleményetek?

Amennyiben tetszett a bejegyzés jelezd felém a tetszik gomb megnyomásával, illetve kisgyerekes ismerőseid felé egy megosztással. Ha felkeltette az oldalam az érdeklődésedet, akkor kövess bátran, hogy első kézből értesülhess a legfrissebb cikkekről!

Mindenkinek jó szórakozást kívánok! Hamarosan újra találkozunk!

            << Tovább a Top 10 gyerekdal listánkra

            << Minőségi rajzfilmajánló kisgyerekeknek az adventi időszakra

Elérhetőségeim facebookon illetve instagramon.

Addig is Go Anyu Go!

Baráti üdvözlettel: Zita von Csákvári

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmera 2020.03.22. 14:09:49

Én is megszerettem ezt a mesét, először akkor figyeltem fel rá, amikor rájöttem, hogy nem idegesít - ez pedig nagy szó, a legtöbb mesének a szereplői olyan nyivákolva-nyávogva-visongva beszélnek, amihez én nem tudok hozzászokni, úgyhogy ez már önmagában sokat jelent szerintem. A történetek egyszerűek, életszerű események, egyszerűség és kedvesség, nyugalom, én is csak ajánlani tudom.
A kislányom innen tanulta meg, hogy "nuszi" :-) Persze, már tudja a többi szereplő nevét is..

Dee_ 2020.03.23. 10:28:52

Én Bing környezetét is szeretem, pasztellszínű, letisztult, jó kis bútorokkal. :)
Flop idegesítően tökéletes... De azért szeretnék ilyen lenni.
Én arra jutottam, hogy bébiszitter lehet, mert azért tart egy kis érzelmi távolságot Bingtől. Csak neveli és gondozza. A többi gondozó mind hasonlít a gondozottra (kis panda, kis elefánt), talán a felnőttek ennyire unalmassá, egysíkúvá és kiszámíthatóvá válnak? Csak a gyerekek egyéniségek? A boltos erre ékes példa, egyszer zöldséges, egyszer vegyesboltot vezet, mindegy is, csak az számít, amit Bing lát belőle.

Itt és most 2020.03.26. 15:00:05

@kmera: Nagyon köszönöm a hozzászólásodat. Örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Igen, szerintem is vannak olyan rajzfilmek, amiket csak az apróságok szeretnek. :) Van esetleg kedvenc részetek?
süti beállítások módosítása